Autisme volwassenen

Boek: Cognitieve gedragstherapie bij autisme

Posted on: juli 7, 2011

Steeds meer wordt er bij kinderen en volwassenen de diagnose ASS gesteld ( Autisme Spectrum Stoornis) en hoewel er steeds meer aandacht voor is, is er in vergelijking met kinderen niet veel aandacht voor de behandeling van autisme bij volwassenen. Erg verontrustend want ook volwassenen ondervinden dagelijks hinder aan hun stoornis.

Het eerste behandelprogramma in Nederland voor autisme bij volwassenen is beschreven in het boek: Cognitieve gedragstherapie bij autisme. Dit boek is gebaseerd op een cognitieve gedragstherapie voor volwassenen. Schrijfster Caroline Schuurman schrijft toegankelijk het erg praktische programma uiteen, dit programma bestaat uit drie stappen. Na de introductie wordt in dertien hoofdstukken uitgelegd hoe cognitieve gedragstherapie kan worden gebruikt bij het behandelen van autisme. Het boek bevat ook uitgebreide aanwijzingen van professionals en werkbladen zodat er oefeningen gedaan kunnen worden. Dit boek is een echte aanrader voor professionals die werken met volwassenen met ASS maar ook voor iedereen die ASS heeft .

Advertenties

1 Response to "Boek: Cognitieve gedragstherapie bij autisme"

Ik heb zelf eerder cognitieve gedrags therapie gehad, welliswaar was ik toen verkeerd gediagnostiseert maar toch heb ik er zeker wat aan gehad
Ik kijk er dus niet van op dat dit nu ook voor autisme word gebruikt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: